Geguritan Kanthi Tema “Lingkungan” lan “Agama”


Sugeng ndalu kanca-kanca. Ing wayah punika kula badhe nge-post geguritan kanthi tema lingkungan lan agama. Ditunggu komennya di bawah ya😀

INDONESIA

Indonesia kuwi endah tenan

Endah segarane, endah kahanane

Wit-witan kang subur

Kajembar saka Sabang nganti Merauke

Kahanan iki kudu dirumat

Dirumat saka siki

Dening para generasi enom

Supaya anak lan putu

Bisa ngrasakake segering angin

Ing bumi Indonesia iki

Wit-witan kang subur tambah subur

Sawah kang ijo tambah ijo

Ngasilake panen kang makmur

Sing dadi panguripane anak putu

 

PITUTUR SAKA SIMBAH

Kowe kuwi

Manungsa Gusti kang Maha Suci

Putu kang dakarep-arepake

Dening simbah sing tuwa iki

Putuku

Kowe kudu eling

Marang Gusti kang Murbeng Dumadi

Tansah ngibadah awan wengi

Salat lima wektu kudu ditepati

Donga uga kudu diwiwiti

Kanthi panjaluk sing dipengini

Kabeh mau

Kanggo sangu urip

Urip kepenak, mlebu swarga

 

 

One thought on “Geguritan Kanthi Tema “Lingkungan” lan “Agama”

Tinggalkan Komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s